Dochter wordt arts

Dochter_wordt_arts_0.pngNa haar medische studies kiest de dochter van Oskaar ervoor om arts te worden. Ze is niet actief in het familiebedrijf, maar als lid van de familie blijft ze indirect toch verbonden met het bedrijf. Misschien wordt ze zelfs op termijn mede-eigenaar.

U vraagt zich misschien af...

Moet u niet-actieve familieleden betrekken bij het familiebedrijf? Wat zijn hier de voordelen van? En hoe pakt u dit best aan? Mogen zij later een job uitoefenen in het familiebedrijf of aandeelhouder worden? Wat doet u als zij privileges verwachten op basis van hun familieband? Mogen zij zich bemoeien met de werking van het familiebedrijf?

Familieleden die niet actief zijn in het familiebedrijf kunt u best goed informeren over de activiteiten van het familiebedrijf. De kans bestaat namelijk dat zij op termijn mee instappen in het bedrijf, hetzij via de overdracht van aandelen, dan wel via een job in het familiebedrijf. Bovendien zijn ze als lid van de familie mee verbonden aan het imago van het familiebedrijf.

Het informeren van familieleden kunt u organiseren in een communicatieplatform specifiek voor familieleden. Zo kunt u hun betrokkenheid bij het familiebedrijf blijvend versterken en hun voorbereiden op een mogelijk latere instap in het bedrijf. Afhankelijk van de grootte van uw familie en het aantal betrokken generaties, kunt u vastleggen welk type structuur het beste past in uw familiebedrijf.