Familiecharter

Het behoud van een eensgezinde familie is niet zo vanzelfsprekend. Bovendien is het in een familiebedrijf vrijwel onmogelijk om de langetermijnvisie van de familie te realiseren zonder dat er duidelijke afspraken worden gemaakt. Goede afspraken maken namelijk goede vrienden. En wat geldt voor vrienden, gaat in het bijzonder op voor familie.

Nut van een Familiecharter

spelregels_Governance_0.pngHet familiecharter is de grondwet van de familie en bevat de spelregels (zowel de rechten als de plichten) van de familie tegenover het familiebedrijf. Het is een onmisbare gids. Zo heeft de familie een stevige houvast mocht ze geconfronteerd worden met vragen, problemen en zelfs conflicten. Het is voor een familie vaak lastig om met een pasklare oplossing te komen wanneer zij plots wordt geconfronteerd met een onverwacht probleem. Vooral bij conflicten is een familiecharter een belangrijke troef, de oplossing zou zich immers in het charter moeten bevinden. U stelt dus best een familiecharter op vóór er problemen of zorgen ontstaan binnen het familiebedrijf.

Wanneer heb ik een familiecharter nodig?

Het familiecharter zal een meerwaarde betekenen voor het familiebedrijf vanaf het moment dat er meerdere familietakken betrokken zijn in de organisatie, ofwel wanneer er binnen één familietak meerdere generaties actief zijn in het familiebedrijf.

Zeker aan de vooravond van de bedrijfsopvolging door de volgende generatie, is het familiecharter een zeer nuttige planningstool. Het familiecharter is bovendien een persoonlijk en flexibel document en groeit als het ware mee met de familie en het bedrijf.

Wat zet ik in mijn familiecharter?

Het opstellen van een familiecharter is altijd maatwerk. Afhankelijk van de visie, noden en wensen, zal de inhoud sterk variëren van familie tot familie. Het familiecharter haalt dan ook zijn sterkte uit deze zeer persoonlijke aanpak.
Voor het opstellen van een familiecharter kan de familie zich wel beroepen op enkele algemene topics die vaak worden opgenomen in een dergelijk document. Het is vervolgens aan de familie om haar standpunt per topic te formuleren en hierover afspraken te maken.

Bij kleinere familiebedrijven start u best met een eenvoudig charter waarin de familie haar visie formuleert rond topics zoals tewerkstelling en verloning van familieleden, de rol van schoonfamilie binnen het bedrijf en mogelijke opvolging door de volgende generatie.

FA_familiecharter_0.png